A Måneskin védelmében

Tavaly április 21-én a Maneskin tagjai átvehették a Városházán Róma városának legmagasabb kitüntetését: a Lupa capitolina-t: a kis szobor a megszokott módon az anyafarkast ábrázolja az ikrekkel. Azt gondolom, nem kell szeretni a Måneskin-t, sőt, utálni is lehet, magánügy. De az erről tudósító magyar nyelvű riport obszcén dalszövegekről szól, a hozzá tartozó kommentekben pedig úgy nyilvánulnak meg az emberek, mintha az Antikrisztus jött volna le a földre ennek a négy fiatalnak a személyében. Oké, a Mammamia című számuk szövegét inkább nem fordítanám le itt… 😃 , de a legtöbb dalukhoz igenis tartalmas és nagyon őszinte szöveget írt Damiano David. Annyira meg már ne legyünk álszentek, hogy egy-két f*ckingra már hányjuk magunkra a keresztet. Ugyanmár.

Ami a megjelenésüket illeti, annyira unalmas ahogyan a rocktörténelem ismétli önmagát. Kezdődött a Beatles gombafrizurájával, aztán folytatódott az összes többivel: a néhanapján transzvesztitának öltözött David Bowie-val, az agyonfestett Kiss-szel, a női ruhában porszívózó Mercuryval, a tökeit fogdosó Michael Jacksonnal… És most folytatódik a Måneskin-nel, hogy nahát, ez a jövő, jól nézünk ki, férfiak kifestve meg tetoválva… világvége! Meg hogy a kok@in mámora, a hányásban fetrengés, ésatöbbi. Én nem azt mondom, hogy DD egy földre szállt angyal (vagy mégis? 😀 ) de ezekből a nevetséges vádakból semmi nem igaz. Egyszer került kokainbotrányba, mert egy bizonyos fotón “látni vélték”, mintha felszippantana valamit az asztalról, de a tesztje negatív lett, és azóta is hangsúlyozza, ahol csak lehet, hogy az együttes tagjai nem drogoznak, mert alkotni csak tiszta fejjel lehet. Eléggé reflektorfényben vannak ahhoz, hogy ha mégsem így lenne, arra is lenne már KONKRÉT bizonyíték. Egyébként erre az oldalra is feltettem már egy pár képet róluk, főleg Damiano Davidről, nézzél már a szemébe… ez nem egy drogos tekintete. Mondjuk attól én is tartok egy kicsit, hogy ez a nagyon hirtelen jött világhír mit tesz majd velük, láttunk erre már sok szomorú példát, de egyelőre éljünk a mának, és reméljük a legjobbakat.

Egyébként néha tényleg elég hülyén öltöztetik fel őket, azt én is látom, de most őszintén, ki a francot érdekel? Ez a popszakma, amíg jók a dalaik, jók a bulik, pont tojok az idétlen outfitekre. Amikről egyébként nem árt tudni, hogy nagy részük Gucci. 😛

Gondolom, a világon mindenütt vannak, akik ki nem állhatják őket, de a magyarok ráadásul a szövegeket sem értik (mily meglepő!), és tisztelet a kivételnek, egy sem néz utána legalább a google képkeresőn, hogy a srácok civilben tök normálisak, olyannyira, hogy akár elmennél mellettük az utcán. Egyébként az egyik szövegben benne is van, hogy DD néha különlegesnek, néha nevetségesnek érzi magát, szóval biztos látják ők maguk is, hogy ez vagy az a kosztüm most nem igazán lett jó, ha Gucci, ha nem. A színpadi viselkedés és a különböző megjelenéseken hozott imidzs egy más történet…, de baszki, ha nem tetszik, ne nézzél oda. Mindenesetre a díj átadása után (alig másfél éve volt) Damiano elkezdte sorolni, hogy sikeresek a dalaik Spanyolországban, Portugáliában… mára pedig bejárták a fél világot, és jelenleg is az amerikai turnén óriási stadionokat töltenek meg. Aki nem hiszi, járjon utána. Utána lehet dumálni.

Hozzászólás