Olvasónapló – anti-ajánló :-)

De jó! A Szukits megint ajánlott egy könyvet, amitől ismét több százan megvilágosodnak majd, és még annyi kenyeret és cukrot sem fognak enni mint eddig, mert elhiszik, hogy ezek az anyagok az emberiség gyilkosai. Ezt a könyvkiadót amúgy is ki kellene lőni az űrbe, mert annyi szart kiadnak, hogy csak kár a fákért. DR. DAVID PERLMUTTER (ilyen névvel…? 😀 ) amerikai orvos (én amúgy csípem Amerikát, de miért van az, hogy minden hasonló hülyeség onnan jön?) “Gabona agy” című könyve riogatja világszerte az olvasóközönséget azzal, hogyan zabálja fel szép lassan a gabona és a cukor az agyunkat. Szerintem meg inkább az ilyen könyvektől sorvadnak el az agysejtjeink milliószámra, nem a vajas kenyértől. A pasas szerint minden betegség a gabonától van van. Attól, ami az emberiség alapélelmiszere ősidők óta! Ami meg nem ettől, az a tehéntejtől. Vagy minden hústól, ami nem csirkemell. Vagy attól is. A higanytartalmú halaktól. A vegyszeres és génkezelt zöldségektől. Akkor tessék mondani, mégis mi a fenét együnk? Az édes ízt mivel pótoljuk? Mert a sok fiszfasz mesterséges édesítőszerről is már kiderült, hogy mennyire ártalmasak. A növényi tejekben kétféle adalékanyag is van, aminek a hosszú távú hatása még nem tisztázott, de rövid távon is okozhatnak különböző betegségeket. Eleget éltem már ahhoz, hogy emlékezzek: egy ideig a tojás volt az ördögtől való, aztán volt egy időszak, amikor még a kenyérre is Ráma margarint kentünk, mert a vaj volt ártalmasnak kikiáltva, majd jöttek a szójafasírt, szójaezaz évei, most meg újra azt a terméket választjuk, amiben nincs szója. És ez így megy, én meg csak állok a partvonalon kívül és röhögök. Egész életemben mindent ettem, és semmi olyan bajom nincs, amit az étrend okozott volna, és ahogy látom, a generációm is elég erős ebből a szempontból, ami nem igazán mondható el a mostani fiatalokról, akiket már kiskoruk óta úgy etettek, hogy ezt azért nem, azt meg azért nem…. Oké, duci vagyok, de ez a mozgás hiányától van és a sok sütitől. 😛 Persze bárkinél kialakulhat étel allergia vagy -érzékenység, soha nem tagadnám, hogy ilyen volt és lesz is, de az egy más történet. Egyébként, jó lenne már tudomásul venni, hogy az embernek mindenevő fogazata van. Bizony. Mint a disznónak. Így vagyunk kitalálva. Tehát nekünk MINDENT kell enni ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan tápláljuk a szervezetünket. Mindenből keveset. Csak sütiből sokat. 😀 Egyébként bírom ezt az állandó riogatást, mintha nem lenne elég bajunk ezek nélkül a baromságok nélkül is, az átlagéletkor meg egyre emelkedik az egész világon. Régebben hatvanvalahány évesen meghalt valaki, meg sem döbbentünk, most meg 80-90 évig élnek nagyon sokan, ezzel egy valóságos társadalmi katasztrófát idézve elő, de ez megint egy másik téma. Pedig a mostani öregek egész életükben vegyesen táplálkoztak, és ettek mindent, ami eléjük került. ********** Mielőtt klaviatúrát ragadtam volna, azért megnéztem az amerikai pasast a wikipédián, és a szerény tudományos tevékenysége felsorolása után azért hosszabban sorolják azt, hányan támadták a nézetei miatt, és hány komoly tudós tartotta egyenesen idiótának a könyveit, amikkel a népeket kábítja. De basszus, az a gáz, hogy ebből a témából rohadt jól meg lehet élni (még Norbiéknak is sikerült), mert valamiért az emberek nagyon buknak ezekre a kaja-megmondó celebekre. Pályát tévesztettem. 😛 🙂

Hozzászólás